Close

Mágia

Získal som zvitok s kúzlom, môžem sa z neho učiť?

Áno, zvitok s kúzlom je magicky očarovaný, že sa kúzlo vieš naučiť okamžite. Nepotrebuješ ani učiteľa ani tým nestráviš žiadny čas.

Každý zvitok má však obmedzený počet použití. 

Som v hliadke a máme grimoár, môžem sa z neho učiť?

Áno, grimoár je ako tvoj učiteľ, môžeš sa z neho učiť všetky kúzla (nepotrebuješ silnejšieho učiteľa). Učenie kúziel však trvá čas. 

7. kategória kúzla – 1 mesiac učenia

…….

2. kategória kúzla – 6 mesiacov učenia


Chcem si medzi hrami načerpať veľa energie, môžem?

Áno, štandardne mágovia čerpajú maximálne 50 magov za mesiac, viac by negatívne ovplyvnilo ich okolie. (toto platí medzi hrami a z podstaty sveta)

Ak niekto čerpá medzi hrami viacej, musí napísať koľko, a kde organizátorom. (hliadky@event-horizon.sk)

Čakáme ešte na vyjadrenie hliadok, aké vydajú nariadenie ohľadne čerpania pre Bratislavu. Tie môžu čerpania sankcionovať podľa vlastného uváženia. 


Vysvetlenie prečo bežne mágovia nepotrebujú viacej– na bežné každodenné nenápadné záležitosti mág spotrebuje maximálne 1-5 magov za deň. Až zložitejšie kúzla (viď na stránke) spotrebovávajú viac energie.

(Spravil som si kávu a zabudol som na ňu. Nechcem ju piť studenú tak si ju za 1 mag zohrejem v ruke.) 



Mám magy aj naviac, môžem si ich niekde uložiť?

Áno, do akéhokoľvek predmetu, vlasu, nechtu… Množstvo energie v jednom predmete je neobmedzené.

Označíš ho oranžovou nálepkou na ktorej napíšeš množstvo uložených magov. Takto bude aj iný mág vedieť koľko energie je tam uložené, a môže ju vybrať. 

Ak však budeš chcieť energiu z predmetu vybrať, musíš ju vybrať všetku naraz. 

(Mám v predmete 50 magov, ale vyberám len 30 magov, v predmete už však zvyšných 20 nezostane lebo sa rozplynú do priestoru.)

Každý predmet s energiou môže byť zničený, ako keby to bol obyčajný predmet. Energia v ňom uložená sa rozplynie.

Mám prelomenie kúzla, môžem ho použiť na odrazenie kúzla?

Nie. 

Prelomenie kúzla účinkuje len na kúzla s dlhotrvajúcim efektom, ktoré už boli zoslané. 

Takže ho napríklad môžem použiť ak niekto na kamaráta zoslal Freeze a kamarát je teraz zamrznutý.

Nemôžem ho použiť ak niekto ešte len ide zoslať Freeze na kamaráta.

Kedy mám kresliť svoju magickú značku a ako?


Ak si mág:

  • pri zoslaní kúzla
  • pri čerpaní

Ak si vlkolak:

  • pri premene
  • (pri jedení mäsa v ľudskej podobe sa značka nekreslí, každý vlkolak by to však považoval za hnusné a barbarské)

Ak si obratník:

  • pri premene
  • pri zoslaní kúzla
  • pri čerpaní

Ak si upír:

  • pri použití schopnosti
  • pri premene niekoho iného na upíra
  • (pri pití krvi sa značka nekreslí)

Ak si vedma/zariekavač:

  • pri čerpaní
  • pri výrobe amuletu

Ak kúzliš, vytváraš predmet, alebo sa premieňaš, dáš svoju magickú značku do štvorčeku.

Ak čerpáš energiu, dáš svoju magickú značku do krúžku.


Pri použití amuletu sa magická značka nekreslí.

Bežná každodenná mágia magickú stopu zanecháva len na pár sekúnd.

Ak kúzliš/čerpáš na tom istom mieste obtiahneš značku, nekreslíš novú a do obkolesenia pridáš čiarku (je zakázané dopisovať čiarky k inému znaku) 

Ak vstupuješ alebo vychádzaš zo šera, magickú značku nekreslíš.



Boj

Čo všetko môžem mať v boji pripravené?

Sú 3 druhy možných útokov v boji. NEDAJÚ SA KOMBINOVAŤ! keďže boj je rýchla a impulzívna situácia, nedokáže postava počas neho úplne zmeniť štýl boja.

Útok mágiou – môžeš mať pripravené maximálne 2 bojové kúzla (každé na jednej ruke) a môžeš si teda zvýšiť bojovú zručnosť len o tieto 2 kúzla

Útok zbraňou – môžeš mať len 1 zbraň. Zvýšiť si teda bojovú zručnosť len o túto jednu zbraň (v oboch rukách môže mať zbraň len hráč so základnou bojovou zručnosťou 7) 

Útok premenou – Obratníci alebo vlkolaci sa môžu premeniť a bojovať vo svojej premenenej forme, zvýšia si tak svoju bojovú zručnosť o 3 (obratníci) alebo o 7 (vlkolaci)


Môžem mať aj útočné kúzla aj obranu?

Áno, útočné kúzla máš prichystané v rukách ( v každej ruke maximálne jedno kúzlo) a obranu máš na tele. Takže sa nijako neovplyvňujú. To isté platí pri použití fyzických zbraní alebo premene.

Príbeh

Chcem sa medzi hrou stretnúť herne s inou postavou môžem?

Samozrejme.

Napíš nám však ak sa chystáte stretnúť viacerí. Radi by sme sa ako pozorovatelia zúčastnili tiež.

Ak ide len o malé stretnutie tak nám potom napíš na hliadky@event-horizon.sk čo ste robili.

Môžem robiť na hre čo chcem?

Vo svojej podstate áno, budeme však radi ak nám závažné plány oznámiš predom, zakazovať ti ich však určite nebudeme.

Ak sa rozhodneš zabiť inú postavu, (aj keď je to významná postava) môžeš. Herné následky však z toho budeš musieť niesť.

Na hre sú všetky postavy hráči. My ako organizátori tam nemáme žiadne postavy bez ktorých by hra nemohla ísť. 

Samozrejme sa musíš riadiť zákonmi a nariadeniami Slovenskej Republiky. Za porušenie zákona, ktorého sa hráč dopustí, neberú organizátori žiadnu zodpovednosť. 

Hra

Herné územie - ako je obmedzené, kde všade sa hrá, bolo by možné poskytnúť mapu pred hrou?

Pri registrácií, dostane každý hráč malú brožúrku s mapkou dôležitých miest. Dôležité miesta pribudnú aj na stránku.

Herné územie nieje žiadno ohraničené, drvivá väčšina udalostí sa však bude odohrávať v pešej zóne v centre Bratislavy. (Staré mesto)

Ak však budete chcieť môžete využiť akékoľvek dopravné prostriedky máte k dispozícií. 

Budú pravidlá aj v pohodlnom PDF formáte na vytlačenie, aby som ich mohol mať so sebou?

Skrátenú formu pravidiel dostane každý hráč pri registrácií v brožúrke. Nieje teda potrebné si ich tlačiť sám. 

Taktiež sú stále k dispozícií organizátori, či už na stanovisku, alebo telefonicky, kde sa môžete kedykoľvek čokoľvek spýtať. 

Je grimoár herný alebo neherný predmet?

Grimoár je NEHERNÝ predmet, nedá sa teda niekomu vziať, a nazerať do neho. Grimoár predstavuje pamäť daného mága. Slúžia skôr na overenie, či daný mág môže kúzlo poznať. 

Nemôžete o inom mágovi vyčítať kategóriu, alebo kúzla, ktoré pozná. 

Môžete ho mať vo fyzickej forme, ale tiež len obrázky stiahnuté v mobile.

Čo všetko si mám doniesť?

Okrem štandardných vecí ako oblečenie už len tvoj grimoár a prípadne špeciálne predmety, ktoré si si uviedol do inventáru.

Kriedu, nálepky, brožúrku a všetko ostatné potrebné od nás dostaneš na hre. 

Ako je to s poherným formulárom?
Pár dní po hre dostanete email s linkom, kde môžete tento formulár vyplniť.
Je dobré ho vyplniť čo najskôr aby ste na nič nezabudli. Všetko sú pre nás dôležité informácie. Odporúčame vypĺňať v bodoch. Ak by nám niečo chýbalo, tak sa nemusíte obávať, my sa na to spýtame.
My vám však na ne bohužiaľ odpovieme až po registrácií na ďalšiu epizódu. Potrebujeme mať všetky formuláre aby sme mohli skompletizovať aj navzájom súvisiace udalosti.