Close

28. augusta 2017

Tri cesty po Prešporku

LARP Prešporské hliadky sa, napriek názvu, netočí len okolo hliadok. Byť hliadkarom nie je podmienkou a ak sa medzi nich nedostanete, nič sa nestane. Ústredný príbeh sa netýka len pár hráčov „na vysokých pozíciách“, ale užijete si ho aj v prípade, že ste bežný obyvateľ mesta. V závislosti od toho, čomu sa chcete na hre venovať, máte na výber tri cesty.

 

Hliadkari

Členov hliadok nevyberajú organizátori, ale príslušní velitelia priamo počas hry. Chcete miesto v hliadke? Snažte sa! Oslovte šéfa hliadky, ohromte ho bohatým životopisom alebo tým pravým policajným úsmevom, prekonajte svoju konkurenciu a miesto je vaše.

Hliadky na LARPe fungujú ako polícia a preto sú ideálne pre postavy, ktoré vystupujú autoritatívne, sú komunikatívne a dokážu pracovať v tíme pre všeobecné dobro/zlo a najmä poriadok.

Ak sa vám podarí vstúpiť do hliadky, čaká vás hromada policajnej práce a zodpovedností ako sú kontroly, preverovanie obvinení, detektívne vyšetrovania, budovanie dôvery u informátorov alebo získavanie rešpektu u bežnej populácie.

 

Dohodári

Na rozdiel od hliadok, Dohodári sú „gang“, ktorý v Bratislave už nejaký ten čas funguje, preto sa ako Dohodár už registrujete. Stále si vyberáte, či formálne patríte k Svetlu alebo Tme, ale hráte postavu, ktorá odložila spory bokom a jej cieľom je zbohatnúť, získať artefakty, moc a vplyv.

Zriadenie hliadok pre vás samozrejme predstavuje komplikácie, preto sa snažíte, aby nenabrali na sile. Viete, že s hliadkami sa neradno zahrávať otvorene, ale infiltrácia a špionáž niekedy narobia viac škody, ako otvorený útok.

Samozrejme ani jednému z vás sa nová situácia v meste nepáči, a ak nezasiahnete, hliadky vás skôr alebo neskôr zrušia. Bude koniec pekným artefaktom, výhodným obchodom, prístupu k informáciám a obzvlášť, koniec srande.

Ako Dohodári sa teda dohadujete na spoločnom postupe, informujete sa o vzájomnom konaní, držíte jeden druhému chrbát. Hlavné slovo však aj tak má prísna vedúca Dohodárov.

 

Iní bez záväzkov

Ak chcete riešiť hlavne svoje záujmy a ciele, najlepšie pre vás bude nezaviazať sa žiadnou skupinou, ale hrať „sám za seba“ . Môžete nové pomery v meste využiť na rozbehnutie biznisu s amuletmi, nechať sa najať ako osobná gorila na ochranu zámožného upíra, zarobiť na predaji informácií všetkým stranám alebo len všeobecne ťažiť zo situácie v meste. Pokiaľ už teraz viete, že nechcete, aby vás šéf „rušil“ od vašej práce, napíšte nám do formulára, že chcete patriť k Iným bez záväzkov.

Pri hráčoch z tejto skupiny sa budeme viac venovať ich osobným questom a prepojeniu so životom v meste. Upíri môžu mať vlastnú komunitu, vedmy svoje konkláve, alebo možno  naopak zistíte, že ste v meste jeden z mála svojho druhu.

Tento spôsob hry bude náročnejší na interakcie medzi jednotlivými hráčmi, pretože nebudete mať oporu v už zabehnutej štruktúre skupiny. Rešpekt si budete musieť tvrdo zaslúžiť, vzťahy s jednotlivými Inými utužovať službičkami a informáciami.

Chceme, aby si ústredný príbeh užili aj tí, ktorí nebudú patriť k hliadkarom alebo Dohodárom. To, že idete hrať „obyčajného“ Iného neznamená, že nebudete dôležití. Možno práve vy budete kľúčovým kúskom skladačky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *